Gensyn med Ossola Trail

Det er nu tre måneder siden jeg deltog i mit første internationale trailløb.

Løbet foregik i det nordlige Italien, nærmere bestemt en lille by kaldt Mergozzo, som ligger 1 times kørsel nord for Milano. Løbet var 27km lang, og jeg skulle op af to bjerge, som i alt gav 1950 højdemeter. De første 6km var 20% stigning – så var løbet ligesom i gang!

Løbet for mig havde en stor betydning på flere parametre. Jeg skulle først og fremmest styrke min krop, så den kunne blive stærk til sæsonen, hvor jeg har nogle helt faste målsætninger. Ydermere ville jeg også prøve at udfordre det mentale aspekt i form af at udfordre mig selv i nye og uvante geologiske miljøer.
Jeg lærte rigtig meget om trailløb;
– det handler ikke kun om at kunne løbe højdemeter
– lange nedstigninger er vigtigt at træne
– gå ikke ned på væske
– løb med stave (når man bevæger sig i bjergene)

Ja, det var nok de fire ting jeg vil tage med mig til næste trailløb. Specielt kom jeg til kort på nedløbene, som jeg ellers følte jeg havde trænet fornuftigt. Det havde jeg også i forhold til danske bakker. Det at løbe på skiffer er en anden udfordring, som jeg ikke kunne have trænet hjemme i Danmark. Det betød også for mig, at jeg frygtede at løbe ned, da nogle af nedstigninger havde jeg ikke energi nok til at bremse, inden jeg ville falde udover klippeskrænterne.

Hvad nu?

Når jeg tænker tilbage på løbet, så forstår jeg ikke at jeg havde mod på sådan et løb. Det kommer af at jeg har højdeskræk! Det skal så også siges, at jeg bliver meget blød i knæene overfor det ekstreme. Jeg kan enormt godt lide at rykke min grænse. Det skete også til Ossola Trail.

Jeg ved endnu ikke om jeg skal afsted igen næste forår, men det er helt sikkert ikke udelukket.
Helt sikkert er at jeg er at finde til DM kort trail i år!

Lige nu er jeg ved at forsøge at finde min “hylde”, som jeg slet ikke synes er en nem proces.
Det vigtigste af alt er at jeg NYDER PROCESSEN, hvilket jeg i høj grad gør.

Jeg har klippet en video sammen af min tur til Italien – og jeg advarer: det var også lidt en kærestetur…

Tak fordi du læste med 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *