Er du ofte udsat for løbeskader?

Bliver du ofte skadet på dine løbeture? Eller frygter du at blive ramt af løbeskader? Læs med her!

Løberskader er et ord jeg møder til dagligt. Mange bliver ramt af løbeskader under løbeturen. Det kan komme som et lyn fra en klar himmel, eller også prøver man at ignorere den smerte man har løbet med de sidste par dage.

Hvorfor får jeg løbeskader?

Den type løber, som har størst risiko for løbeskader er ham eller hende, som har været skadet før. Jeg spørger gerne ind til, hvordan de skadesramte har trænet den sidste måneds tid. Her oplever jeg mere eller mindre de samme svar. Blandt svarene er det typisk fordi mange har tendens til at påbegynde træningen for hurtigt efter en løbeskade. Faktisk er der også mange som kunne løbe 4 gange om ugen i efteråret, men har haft pause i et halvt år pga. dårligt vejr. Man tænker med sig selv, at jeg kan sagtens løbe fire gange om ugen, som jeg gjorde i efteråret. Det er simpelthen at lægge for hårdt ud – i min optik.

Mange løbeskader forekommer hos os fordi vores løbemuskulatur ikke kan holde til den belastning kroppen udsættes for under løb. Derfor har jeg selv meget fokus på supplerende cardio træning samt skadesforebyggende styrketræning. Vigtigst: løb på blødt underlag!

Alternativ træning ved og før løbeskader:

Crosstraineren (ellipsetrainer) – Konditionseffekten er helt i top, og du får brugt hele kroppen, hvis du aktiverer armene.

Cykling – Det centrale kredsløb trænes optimalt – både fordi det er muligt at piske pulsen i vejret, og fordi det er nemt at gennemføre ganske lange træningspas.

Styrkeøvelser til at styrke dig i dit løb:

Dødløft – Ved denne øvelse træner du mere eller mindre hele bagkæden; ryg, baller og baglår.

Traditionel planke – Styrker din core, så du kan løbe oprejst.

Englehop – Kombination af  balance, koordination, styrke samt udholdenhed.

 

God træning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *