Søndersøløbet 2017 Viborg

Tirsdag d. 30. maj 2017 løb jeg mit første Søndersøløb. Et helt specielt og unikt løb som ingen andre løb kan måle sig med.

Søndersøløbet er Viborgs , hvor stort set alle kæmper sig gennem de 5,87km for at slå sin ven, nabo, klubkammerat eller sin tidligere rekord.

For mig handlede løbet om at føle jeg havde givet mig 100% når jeg kom over målstregen. Taktikken havde jeg lagt, og den skulle jeg holde ligegyldigt, hvad de andre forsøgte. For mig er det vigtigt at stole på den plan jeg har lagt fra starten, og lykkes planen har jeg absolut ingen grund til at være andet end tilfreds.
Udover at jeg skulle være helt brugt når jeg ramte målstregen, så skulle jeg løbe progressivt på den relative korte distance. Dette lykkedes mig også, og jeg kunne allerede efter 2 km føle en ganske lille overskud til at øge fra pace 3.12 til 3.09, og herfra skære yderligere sekunder af efter hver kilometer. Samtidig hentede jeg stille og roligt ind på det forreste felt. De sidste 870m løb jeg i pace 3:00.

Chris Fischer kom for at drille til Søndersøløbet, og således startede han ud i et højt tempo. Mange fulgte med, men det var ikke en del af min plan at følge med. Bukkene blev skilt fra fårene efter de første tre kilometer, og vi alle blev presset da vi kommer ud på grusstien ved Amtmandsbroen efter nogle stigninger forinden.

Den sidste kilometer fra skoven og til mål er ikke mindre end fantastisk. Rent mentalt kan man give sig mere, når man kan fornemme de lange blikke over fra mållinjen, hvor tilskuere kan se os komme ud fra skoven som perler på en snor. Kort beskrevet, men det skal simpelthen opleves!

Søndersøløbet er fantastisk af flere årsager. Der er først og fremmest nogle kriterier for at kunne deltage i løbet:

  1. bosiddende i Viborg Kommune, dvs. tilmeldt folkeregistret
  2. have et nugældende aktivt medlemsskab af en idrætsforening, der er tilsluttet Viborg Idrætsråd (hertil regnes fag- og firmaklubber, der er medlem af VFI)
  3. være ansat på en virksomhed beliggende i Viborg Kommune

Disse regler er med til at skabe en rigtig Viborg stemning, hvor hele byen samles om en stor og betydningsfuld løb.

 

I mål kom jeg i tiden 18.29 – samtidig løb jeg 5km i tiden 15.45, hvilket også var en ny PR.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *