Anmeldelse af Brooks Hyperion

Brooks Hyperion – rekord god sko!

 

 

Brooks har lavet en ny type racersko, som har til formål at være hurtig og let.

Jeg har løbet forskellige distancer af konkurrencer i Brooks Hyperion – alt fra 5 km til halvmaraton.

Med en vægt på blot 181 gram gør Brooks Hyperion sig særlig positiv bemærket sammenlignet andre racersko såsom Saucony Kinvara 8 med en vægt på 224 gram.

Skoen har 10mm drop, som for mange løbere lyder ekstremt. Jeg er af den overbevisning, at sætter man den sko på en af de skeptiske og fortæller ham eller hende, at det er en sko med 4mm drop så vil han eller hun ikke betvivle det et sekund. De 10mm drop kom bag på mig, da jeg selv havde en tanke om at 7-8mm drop var det højeste jeg vil gå med til.

Jeg har altid været særlig glad for den udgået sko, som hedder Brooks Pure Connect. En sko der passede mig som hånd i handske. Da jeg fik mine Brooks Hyperion fandt jeg samtidig skoen som kunne erstatte min hidtil yndlings sko. Jeg kunne ikke vente til at komme ud og stresse skoene. Skoen laves i en lækker sømløs vævet overdel, som giver fornemmelse af det er en sok man får på. Mellemsålen er BioMoGo DNA, som tilpasser sig din landing, og crash pad’en skaber hurtig en overgang fra landing til afsættet.

Skoen er ikke for mit vedkommende en sko, som holder 1000km. Det er en sko til race, hvor skoens gummi er tynd. Det er selvfølgelig en nødvendighed for at lave en let sko. Derfor er dette en sko til at løbe PR på 5 km og op efter.

Stack-højden på skolen er efter mine egne målinger 23mm højde i hælen og 13mm højde i forfoden. Det passer meget godt med 10mm drop.
Det giver dig lige akkurat nok følelse med underlaget du løber på, men stadig føles den dejlig blød. Den blødhed, eller polstring om man vil, stammer fra Brooks DNA teknologi, som jeg var kort inde på før. Brooks har lavet en god blanding i deres mellemsål, som giver blødheden uden den bliver tungere. Skoen beholder stadig sin fleksibilitet og efter blot 5-10 km for mit vedkommende følte jeg at skoen var “min”.

Jeg vil anbefale dig at bruge det øverste snørehul, for at sikre dig at skoen sidder bedst muligt fast på din fod. Sålen i skoen er limet fast, så den ikke skal glide rundt i skoen når du er i gang med at løbe PR.

Min første løbetur i skoen – 5 km pace 3:12 !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *