Pacer-job til Aarhus Half

Aarhus Half

Søndag den 6. august skulle jeg sammen med Søren Holten løbe Aarhus Half.
Jeg havde fået æren af at pace Søren Holten til ny rekord-tid på halvmaraton distancen.

To måneder forinden havde Søren løbet Aarhus Bestseller halvmaraton, hvor hans ambition var at løbe pace 4.30. Jeg havde fortalt og snakket med Søren om, at det er noget han sagtens kunne klare. Alle hans forberedelser pegede i retning af, at han kunne løbe sub 1.35 på distancen. Det lykkedes ham også! Tiden til Aarhus Bestseller blev 1.34.59.
Mon coach Gehlert var stolt? – Det tror jeg nok lige at han var!

PR bliver sværere og sværere

Når man nærmer sig de tider Søren løber i øjeblikket, så kan man ikke længere forvente, at løbe personlig rekord med flere minutter hver gang.
Det var og er Søren klar over op til Aarhus Half og fremadrettet.

Vi mødtes to kilometer fra start, hvor vi joggede fra til opvarmning. Vi snakkede lidt om forventningerne til løbet, og hvordan det hele stod til.

>>Søren har udviklet sig imponerende meget<<

Sørens udvikling kan jeg unægteligt andet end at være imponeret og stolt over. Jeg ved Søren gør alt for at følge sit program til punkt og prikke. Herudover er han også en kanon far og mand i en skøn familie.

Vi var meget stille og rolig inden starten, og vi var mere spændte end nervøse.

Jeg vidste at ruten ville byde på en masse sving, vejarbejde og vind. Det var med andre ord IKKE en PR-venlig rute. Derfor startede jeg bevidst ud lidt hurtigere end gennemsnits-pace på det første “lette” stykke. Nede ved havnen vil vi bare miste sekunder, som vi ikke kan hente på den sidste del af turen.

Søren havde stort overskud ud til 15-16km, hvor det er helt tilladt at begynde at være presset. Jeg plejer at sige, hvis jeg har meget overskud på et halvmaraton efter 16km, så har jeg løbet for langsomt.

De sidste kilometer begyndte vi at motivere os selv med en fed afslutning inde på Ceres Park, hvor der også vil være øl!

I mål kom Søren – PR løb han også på en vanskelig rute. Tiden blev 1.33.44 ! Nu får jeg helt kuldegysninger igen. MEGA SEJT!

Den bedste fornemmelse som træner og pacer er helt sikkert, at jeg får det bedste smil frem i løberen. Det er den største belønning jeg kan få.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *