PR om Søndersø!

Som Viborgenser måler vi hinanden om den 5,72km lange rute om Søndersø i Viborg.

I vintermånederne samles 60-120 løbere den første søndag i måneden til serieløb. For mange er det en god måde at holde sig i gang over vinteren. I Viborg Atletik og Motion er der mange unge dygtige løbere, som stiller op gang efter gang, for at give den gas og måle formen.

Søen har to stigninger og et godt stykke af ruten består af grussti. Det er altså ikke den hurtigste og nemmeste løbetur. Vi forsøger dog alligevel at få et godt løb ud af det.

Jeg skulle i søndags (8/1) teste min form, og det kan være rigtig svært at presse sig selv maks af flere grunde.

Én af grundene er konkurrenterne. Har man ikke nogen til at presse sig, eller en at løbe efter, så kan det være svært at presse sig selv til maks.

Jeg synes også for mig, at det kan være svært mentalt at udfordre sig selv ud i en gråzone, hvor man ikke har været før. Omvendt så er det også her man udvikler sig – og det ukendte og ekstreme er jeg stor fan af

.
Inde i mit hovede havde jeg besluttet mig for, at jeg vil løbe under 19 minutter på turen. Det var det jeg havde bildt mig ind dagene op til at jeg skulle.

Under opvarmningen var mine ben tunge, og når de er tunge til opvarmning, så plejer tingene at flaske sig for mig. Alligevel begynder man at tvivle på sig selv, og om benene overhovedet kan bevæge sig hurtigt!
Derfor var det med stor glæde, at jeg kunne få Morten Stilling til at trække mig de første 3 km på ruten.

Planen var at løbe progressivt. De første 3 km blev løbet i henholdsvis 3:23, 3:22, 3:18, hvorefter Morten stak af.
Jeg indrømmer blankt, at jeg blev presset – specielt da jeg øgede tempoet til 3:15 på 4 km! De sidste 1,72km var en mental kamp – men jeg sejrede!

Tiden blev 18:56 (3:19) – jeg er glad og coach er glad.

Glad fyr!

Min form er OK her i januar måned.

 

Jeg ser frem til flere PR! (-:

 

2 thoughts on “PR om Søndersø!

  1. Du løb rigtig flot, min dreng – hårdt arbejde giver pote ;).
    Jeg er glad for at kunne hjælpe.
    #stillingmorten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *